Kramer: 'Dat was niet best, je kunt niet zomaar iemand in z'n gezicht schoppen'

Kramer: 'Dat was niet best, je kunt niet zomaar iemand in z'n gezicht schoppen'

16-02-2019 10:09
40

Michiel Kramer hoopt bij FC Utrecht iets aan zijn beschadigde imago te doen in Nederland. De dertigjarige spits kwam vorig seizoen een paar keer negatief in het nieuws.

Zo at Kramer in december 2017 in dienst van Feyenoord een broodje kroket in de rust van het bekerduel met Heracles Almelo. Hij heeft spijt van die actie. "Achteraf wel, omdat iedereen er wat over te zeggen had. Het was nooit de bedoeling om te laten zien: kijk mij eens een broodje kroket eten. Maar ik had al vier uur lang niet gegeten", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De kritiek was niet van de lucht. "Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters die alleen maar over dat broodje beginnen. Uiteindelijk zal het minder worden, maar ook als ik gestopt ben zullen ze zeggen: was lekker, hè, dat broodje kroket. Iedereen krijgt maar een platform om van alles te zeggen. Natuurlijk heb je allemaal recht op een mening, maar soms denk ik: waarom zo negatief?"

Toen Kramer de overstap maakte naar Sparta, ging het ook daar mis. In april 2018 trapte hij Vitesse-speler Alexander Büttner in het gezicht. Het resulteerde in een schorsing van zeven duels en daarmee het einde van zijn avontuur op Het Kasteel. "Ik denk wel dat ik daar voor het eerst in mijn carrière zoiets had van: oef, dat was niet best."

Het heeft hem veranderd. "Natuurlijk! Je kunt niet zomaar iemand in het gezicht schoppen, dat weet ik ook. Ik heb het mezelf enorm kwalijk genomen. Kijk, de aard van het beestje zal niet veranderen, maar je kunt als voetballer en mens wel stappen maken."