'Sancho kan voor megabedrag terug naar Engeland: winst van 72 miljoen lonkt'

'Sancho kan voor megabedrag terug naar Engeland: winst van 72 miljoen lonkt'

16-02-2019 10:44
8

Jadon Sancho kan terugkeren naar Engeland. Borussia Dortmund is benaderd door Manchester United, dat zo'n tachtig miljoen euro overheeft voor de achttienjarige vleugelaanvaller, zo is boulevardkrant The Sun zaterdag stellig.

Het zou een pikante transfer zijn, aangezien Sancho een deel van zijn opleiding bij stadgenoot Manchester City genoot. Hij negeerde diverse aanbiedingen van The Citizens en maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Dortmund. Daar groeide de aanvaller razendsnel uit tot een sensatie. Hij maakte inmiddels ook al zijn debuut voor de nationale ploeg van Engeland.

Wedden

Meer odds

Volgens The Sun kan de Bundesliga-koploper in twee jaar liefst 72 miljoen euro winst maken op Sancho, die dit seizoen in 21 competitieduels goed was voor zeven goals en negen assists. Hij moet United van meer opties voorzien op de vleugels. Alexis Sánchez voldoet niet, waardoor Anthony Martial en Jesse Lingard weinig concurrentie hebben.

City heeft de optie om het bod van de rivaal te evenaren, maar de Premier League-kampioen lijkt andere prioriteiten te hebben op de transfermarkt. Het feit dat het ook recht heeft op vijftien procent van de transfersom, is een schrale troost.