Ajacieden 'niet arrogant': 'Ziyech was de eerste die aanbood om me te helpen'

Ajacieden 'niet arrogant': 'Ziyech was de eerste die aanbood om me te helpen'

16-02-2019 12:16
56

Benjamin van Leer verheugt zich op het treffen tussen NAC Breda en Ajax, zondag in de Johan Cruijff Arena. De doelman heeft niets dan lof voor zijn Amsterdamse werkgever, die hem dit seizoen verhuurd aan de Brabanders.

"Ik heb een heel warm gevoel aan Ajax overgehouden. Het zijn allemaal toffe gasten", zegt Van Leer in De Telegraaf. "Over sommige jongens bestaan vooroordelen, dat ze arrogant zouden zijn of zo. Dat klopt totaal niet. Een jongen als Hakim Ziyech is gewoon een heel goede jongen. Het verbaast me niet dat hij Leon de Kogel hulp heeft geboden. Toen ik bij Ajax kwam, was Hakim ook de eerste die naar me toe kwam en me aanbood om te helpen."

De 26-jarige Van Leer volgt de discussie over de keepers van Ajax van afstand. Dat André Onana vorige week in de fout ging tegen Heracles Almelo, verbaast hem niet per se. "Nee. Je moet niet vergeten dat hij pas 22 jaar is. Dan maak je ook wel eens een foutje. Ik heb elke dag met hem op het veld gestaan en hij is een keeper met uitzonderlijke kwaliteiten. Ik denk dat Onana een heel mooie carrière voor zich heeft."

Hoe zijn eigen toekomst bij Ajax er uitziet, weet Van Leer niet. Hij heeft nog een contract tot medio 2021. "Ik ben niet tevreden tot nu toe, omdat ik te wisselvallig ben geweest. Ik kan beter en dat moet ik weer laten zien voordat ik ga praten over hoe ik mijn toekomst zie."