'Luuk de Jong was toen ook jong en vrijgezel en genoot net als ik van feestjes'

'Luuk de Jong was toen ook jong en vrijgezel en genoot net als ik van feestjes'

16-02-2019 12:50
16

Ben Sahar bewaart goede herinneringen aan zijn gezamenlijke periode met Luuk de Jong bij De Graafschap. De aanvaller streek tien jaar geleden als groot talent van Chelsea neer in Doetinchem.

"Ik was jong en vrijgezel en mijn eerste indruk van het land was goed", blikt Sahar in gesprek met VICE Sports terug op die tijd. "Ik heb een paar vrienden en meisjes ontmoet tijdens het uitgaan. Het was een leuke tijd, zeker ook omdat ik in dat ene halve seizoen bij De Graafschap zes keer scoorde."

De Israëliër was regelmatig te vinden in het Doetinchemse nachtleven. "Ja, maar alleen op avonden na de wedstrijden. Doordeweeks concentreerde ik me op de trainingen. Ik vormde bij De Graafschap een spitsenkoppel met Luuk de Jong, hij was toen ook jong en vrijgezel en genoot net als ik veel van feestjes. We gingen vaak naar Doetinchem, de naam van de discotheek weet ik niet meer. Maar wat ik wel weet is dat we veel leuke nachten hebben gehad."

"Luuk en ik waren vrienden, een paar maanden geleden heb ik hem nog gesproken. Ik ben blij dat hij het nu zo goed doet bij PSV. Hij is echt een goede gozer", besluit de inmiddels 29-jarige Sahar, die tegenwoordig in eigen land uitkomt voor Hapoel Beer Sheva.