'NAC Breda heeft haast: Van Hooijdonk weg; Gilissen hoopt op promotie'

'NAC Breda heeft haast: Van Hooijdonk weg; Gilissen hoopt op promotie'

16-02-2019 13:30
36

Pierre van Hooijdonk trekt zijn handen weer af van NAC Breda. De oud-spits heeft de overige leden van de zogeheten kerngroep geïnformeerd dat hij niet langer actief is voor de Brabanders, meldt Voetbal International.

Van Hooijdonk had eerder al aangegeven dat hij slechts tijdelijk in zou stappen als onbezoldigd adviseur. Op een officiële functie in het Rat Verlegh Stadion zit hij niet te wachten, schrijft VI. De oud-international is van mening dat zijn taak er op zit na de winterse transferperiode, waarin NAC Karami, Lundqvist, Gersbach, Kaikai en Dervite als nieuwe spelers verwelkomde.

Wedden

Meer odds

Van de overige leden van het technische hart stopt ook aandeelhouder Cor van Rooy. Daardoor blijven alleen trainer Mitchell van der Gaag en manager jeugdopleiding Tim Gilissen over. Het maakt de noodzaak om snel een technisch manager aan te stellen nog wat groter. De opvolger van Hans Smulders moet zich onder meer gaan buigen over contractverlengingen en -beëindigingen.

Ook de samenstelling van de selectie van volgend seizoen geniet de hoogste prioriteit, hoewel nog niet duidelijk is op welk niveau NAC actief zal zijn. Gilissen zou interesse hebben in de functie, maar de Brabantse club hoopt nog op een gevestigde naam. NAC zoekt ook nog altijd naar een nieuwe algemeen directeur.

Lees ookBN De Stem: Oude bekende Allach keert mogelijk terug naar Nederland