AZ krijgt weer geen doelpunt tegen en noteert vijfde overwinning op rij

AZ krijgt weer geen doelpunt tegen en noteert vijfde overwinning op rij

16-02-2019 20:18
30

AZ heeft ook de vijfde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te zetten. De Alkmaarders, die daarnaast voor de vijfde keer op rij zonder tegengoal bleven, rekenden in het eigen AFAS Stadion eenvoudig af met VVV-Venlo: 3-0.

AZ beleefde een droomstart en had daarbij alles te danken aan aanvoerder Guus Til. Die strafte Venloos geklungel achterin af en joeg de bal oog in oog met Lars Unnerstall hard in de korte hoek: 1-0. Even later gaven de Limburgers weer een goal cadeau aan AZ, want weer mochten de Alkmaarders na een fout van de VVV-defensie op het doel af. Ditmaal was het Stengs die met behulp van Nils Röseler de 2-0 aantekende.

VVV gaf de goals dus eenvoudig weg en had in aanvallend opzicht weinig te vertellen in Alkmaar. AZ had het zichzelf nog voor rust veel eenvoudiger kunnen maken, maar deed dat pas na de onderbreking. Het was Mats Seuntjens die zijn broer Ralf, basisspeler bij VVV, pijn deed en een knappe aanval van AZ doeltreffend afrondde: 3-0.

Met die stand werd het einde van de wedstrijd gehaald, waardoor AZ voor de vijfde keer op rij wint en in die vijf wedstrijden geen enkel doelpunt tegen kreeg. De Alkmaarders staan stevig op de vierde plaats en zetten druk op de derde stek van Feyenoord. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt met een wedstrijd meer gespeeld nu twee punten.