'Arsenal wil topfavoriet Overmars deze zomer definitief naar Londen halen'

'Arsenal wil topfavoriet Overmars deze zomer definitief naar Londen halen'

17-02-2019 07:11
71

Marc Overmars is nog steeds topkandidaat om bij Arsenal de nieuwe directeur voetbalzaken te worden. Overmars wil Ajax echter niet tijdens het seizoen verlaten en The Gunners hopen deze zomer dan ook toe te kunnen slaan.

Volgens The Daily Mail is Overmars nog steeds favoriet om bij Arsenal de vertrokken Sven Mislintat op te volgen als sportief directeur. De voormalige buitenspeler van Arsenal heeft, zo schrijft het Engelse medium, echter duidelijk gemaakt dat hij eerst dit seizoen wil afmaken bij Ajax, omdat de Amsterdammers in een felle titelrace zijn verwikkeld met PSV en hij geen afleiding wil creëren. Ook speelt Ajax nog in de Champions League tegen Real Madrid.

The Gunners zijn vooral onder de indruk van de manier waarop Overmars handelt op de transfermarkt. Arsenal wil deze zomer de selectie vernieuwen en ziet Overmars, die onder meer Frenkie de Jong voor zo'n 86 miljoen euro aan Barcelona verkocht, als de beste optie om deze ommekeer vorm te geven. Ook Monchi, de technisch directeur van AS Roma, is in beeld mocht Overmars de overstap uiteindelijk niet maken.