Pierie: 'Het is een goede speler hoor, maar dat had ik echt beter moeten doen'

Pierie: 'Het is een goede speler hoor, maar dat had ik echt beter moeten doen'

Gepubliceerd: zondag 17 februari 2019 om 09:09zo 17-02-2019 om 09:09

Kik Pierie neemt het zichzelf kwalijk dat PSV in de slotseconden nog een resultaat (2-2) kon meenemen uit Heerenveen. De jonge centrumverdediger van de Friezen werd in de luren gelegd door Donyell Malen, die daardoor kon scoren.

Nog geen tien seconden later floot de scheidsrechter af, waardoor Heerenveen niet drie maar één punt kon bijschrijven. "Hoe je het kan weggeven? Nou, zo dus", zegt Pierie tegenover VTBL. "Zoals je het gezien hebt. Ik kom tegenover Malen te staan. Hij omspeelt mij, schiet binnen en maakt de 2-2. Een goede speler hoor, daar niet van, maar ik had dat beter moeten doen. Daar baal ik nog het meeste van, dat je het tien seconden voor tijd zo weggeeft."

"Van tevoren ben je natuurlijk tevreden met een punt", vervolgt de 18-jarige verdediger. "Achteraf is dat natuurlijk niet meer zo als je in de 94e minuut een 2-1 voorsprong hebt en die alsnog weggeeft. Natuurlijk zijn er veel aanknopingspunten, maar nu overheerst het gevoel dat we niet gewonnen hebben."

Pierie is het niet eens met de constatering dat Heerenveen in eigen huis weinig laat zien. "Ik snap je vraag ook niet echt, want we hebben vandaag tegen PSV toch goed spel laten zien? Dan is het toch niet zo dat we altijd slecht spelen? Natuurlijk is het een markante statistiek dat we thuis maar één keer winnen, maar als ik wist waar dat aan zou liggen zou het waarschijnlijk niet gebeurd zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws