Excelsior doet gouden zaken tegen Emmen na drie goals in zes knotsgekke minuten

17-02-2019 16:22
8

Dankzij twee doelpunten in drie minuten in de tweede helft is Excelsior op de Eredivisie-ranglijst over FC Emmen heengekropen. Het werd zondagmiddag in Kralingen 2-1 voor de Rotterdammers. Na een uur keek Excelsior nog tegen een achterstand aan.

Na een bloedeloze eerste helft in het Van Donge & De Roo Stadion brak Michael de Leeuw de wedstrijd open in de 59e minuut. Caner Cavlan slingerde de bal vanaf links hard voor en De Leeuw wist van dichtbij simpel raak te koppen.

Lang kon Emmen - twee punten meer en twee plekken hoger dan de thuisploeg - niet genieten van de voorsprong. Al na een paar minuten werd het 1-1. Tottenham Hotspur-huurling Marcus Edwards dribbelde langs enkele verdedigers en schoot de bal met links koeltjes in de verre hoek.

Het ging van kwaad tot erger voor Emmen, want even later, in de 65e minuut, was het opnieuw raak. Op het middenveld werd een vrije trap snel genomen, Edwards speelde na een dribbel af op Dennis Eckert en de Duitse aanvaller schoot van dichtbij hard en laag binnen achter Kjell Scherpen: 2-1.

Excelsior doet dankzij de zege gouden zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart heeft nu 25 punten en klimt daarmee over onder meer sc Heerenveen en Emmen heen, naar een gedeelde elfde plaats met PEC Zwolle en Willem II. Emmen staat op 24 punten en is de nummer vijftien.