Feyenoord kansloos onderuit in Groningen en legt derde plaats in waagschaal

17-02-2019 16:20 Laatste update: 16:22
197

Feyenoord ziet AZ naderen in de strijd om plek drie in de Eredivisie. Door een kansloze 1-0 nederlaag bij FC Groningen, dat in 2019 blijft winnen, hebben de Rotterdammers nog maar een gat van twee punten.

Groningen was negentig minuten lang de bovenliggende partij in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Een voorzet van Thomas Bruns werd tot doelpunt gepromoveerd door Sven van Beek. De schlemiel van Feyenoord maakte zijn zesde eigen goal in de Eredivisie - een evenaring van het record.

Feyenoord liet aan de andere kant weinig zien Nicolai Jörgensen was kort na de Groningse treffer wel gevaarlijk, maar de kopbal van de Deense spits eindigde naast het doel. De Rotterdammers hadden vervolgens geluk dat een schot van Samir Memisevic nét over ging en even later Mimoun Mahi ook te hoog mikte.

Ook in de slotfase straalde Feyenoord niet uit dat het nog aanspraak wilde maken op een punt. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst meldde zich wel iets meer op de helft van Groningen, maar van grote dreiging was geen sprake. Groningen speelde de wedstrijd vakkundig uit en kreeg zelfs nog de beste kansen.

Door de nederlaag staat Feyenoord nog maar twee punten voor AZ op de Eredivisie-ranglijst. De achterstand op nummer twee Ajax is gegroeid naar elf punten. In de middenmoot blijft FC Groningen klimmen: de ploeg van trainer Danny Buijs is door de overwinning de nieuwe nummer negen met 27 punten.