PSG loopt uit naar twaalf punten dankzij Mbappé, smadelijke nederlaag voor Promes

17-02-2019 22:59 Laatste update: 22:53
23

Paris Saint-Germain dreigde op bezoek bij Saint-Étienne tegen het tweede puntenverlies in drie wedstrijden aan te tekenen, maar boekte een late zege op bezoek bij de nummer vijf. Kylian Mbappé groeide uit tot de reddende engel van de Ligue 1-koploper.

Een kwartier voor tijd leverde doelman Stéphane Ruffier de bal in, waarna Mbappé gevonden werd door Dani Alves en in één keer binnenschoot. PSG staat nu weer twaalf punten voor op achtervolger Lille en heeft nog twee (!) wedstrijden tegoed.

Sevilla
Het Sevilla van basisspeler Quincy Promes heeft een even verrassende als smadelijke nederlaag geleden tegen Villarreal. De nummer vier van Spanje ging met 3-0 onderuit tegen de nummer 19. Alvaro Gonzalez, Karl Toko Ekambi en Alfonso Pedraza tekenden de doelpunten aan. Promes en de zijnen staan nog steeds virtueel op een Champions League-plek, maar het verschil met nummer zeven Real Sociedad is slechts drie punten.

Weer winst voor Bosz
Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen de vierde competitiezege op rij geboekt. In eigen huis werd Fortuna Düsseldorf overtuigend aan de kant gezet: 2-0. Kai Havertz en Leon Bailey maakten de goals. Leverkusen klimt door de zege naar de vijfde plek. Toen Bosz in de winter het roer overnam, stond de club nog negende. Ook opvallend: geen enkele ploeg gaf dit seizoen meer passes in een helft dan het elftal van Bosz (518).

Rutten boekt tweede zege
In België sleepte Fred Rutten drie punten uit het vuur met Anderlecht. Het verrassend goed presterende Royal Antwerp FC werd met 1-0 verslagen door een doelpunt in de 92ste minuut van Yannick Bolasie. In de dying seconds redde Anderlecht-doelman Thomas Didillon nog fabelachtig op een kopbal van Diemerci Mbokani. Rutten staat daardoor op zeven punten uit zijn eerste vijf duels bij de club uit Brussel.