Boeve: 'Voor Ajax waarschijnlijk geen probleem, maar voor Feyenoord onhaalbaar'

Boeve: 'Voor Ajax waarschijnlijk geen probleem, maar voor Feyenoord onhaalbaar'

18-02-2019 07:03
37

Ritsu Doan is toe aan een stap naar een Nederlandse topclub. De twintigjarige Japanner van FC Groningen blonk zondag uit in het duel met Feyenoord (1-0), maar is voor de Rotterdammers waarschijnlijk al te duur, zo stelt Peter Boeve.

"Die jongen is creatief en sterk aan de bal. Hij wist zich met zijn techniek geregeld door de verdediging van Feyenoord te slalommen en had zijn goede spel eigenlijk moeten bekronen met een doelpunt", zegt de oud-international in De Telegraaf.

Boeve weet zeker dat Doan klaar is voor een club uit de top-drie. "Daar ben ik absoluut van overtuigd. Doan is een groot talent en ik beschouw hem als één van de betere spelers in de Eredivisie. De vraag is eerder wie hem kan betalen. Ik verwacht dat er een aardig prijskaartje om zijn nek hangt. Voor een club als Ajax is dat waarschijnlijk geen probleem, maar ik denk dat hij voor bijvoorbeeld Feyenoord onhaalbaar is."

Boeve prijst ook het aandeel van Ludovit Reis in de 1-0 zege op Feyenoord. "Reis is misschien niet zo opvallend als Doan, maar wel heel belangrijk. Hij onderschepte menige bal en was goed in de passing. Daardoor won Groningen de slag op het middenveld." Ook 'de altijd aanspeelbare en balvaste' Kaj Sierhuis krijgt lof. "Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Mateo Cassierra, dan kan deze jongen nog veel meer brengen."