Krul wijst Premier League-clubs af voor koploper: Het pakt fantastisch uit

Krul wijst Premier League-clubs af voor koploper: "Het pakt fantastisch uit"

18-02-2019 07:57 Laatste update: 07:59
7

Tim Krul is weer helemaal terug. De dertigjarige doelman is topfit, gaat met Norwich City aan de leiding in het Championship en verkeert in de vorm van zijn leven.

Het verschil tussen koploper Norwich en achtervolgers Sheffield United en Leeds United is twee punten. "Een betere uitgangspositie kunnen we ons niet wensen. Na 33 wedstrijden staan we eerste, al heeft Leeds United wel een duel minder gespeeld. We hebben alles in eigen hand", vertelt Krul in het Algemeen Dagblad.

De loopbaan van Krul zit weer in een stijgende lijn na een aantal lastige jaren. In oktober 2015 scheurde hij zijn kruisband af tijdens de interland van Oranje tegen Kazachstan. Krul, onder contract bij Newcastle United, moest opnieuw beginnen. "Ik belandde in een zwart gat", erkent de keeper. "Mentaal was het zwaar. Ik ben door een heel donkere periode gegaan."

Krul keepte met wisselend succes op huurbasis bij Ajax en AZ, waarna hij een seizoen tweede keus was bij Brighton & Hove Albion. Afgelopen zomer kwam Norwich. "Ik had een paar opties om op de bank te zitten in de Premier League, maar ik ben een liefhebber. Het was een risicovolle stap, maar het pakt fantastisch uit."