Frenkie de Jong geniet 'stiekem': 'Heel goede speler, kun je dingen van leren'

Frenkie de Jong geniet 'stiekem': 'Heel goede speler, kun je dingen van leren'

18-02-2019 08:15 Laatste update: 08:32
36

Frenkie de Jong is het niet eens met de stelling dat hij de laatste weken niet 'niet zo zichtbaar' is. De 21-jarige middenvelder kreeg die kritiek na de verloren Champions League-kraker tegen Real Madrid (1-2) in de Johan Cruijff Arena.

"Ik heb die opmerkingen gehoord en statistieken erbij gepakt. Daar blijkt iets anders uit", countert De Jong in gesprek met Ajax Life. "Het maakt mij niet uit, als mensen mij niet goed vonden spelen, mogen ze dat zeggen en daar heb ik echt geen probleem mee. Ik weet van mezelf wat voor wedstrijd ik heb gespeeld en zeg niet dat ik uitstekend was, maar…"

De Ajacied was blij met zijn cijfers tegen Real Madrid. 'Dat zag er gewoon goed uit. Ik zeg niet dat ik heel goed heb gespeeld, maar onzichtbaar? Het is niet zo dat ik een nummer tien ben die vier keer moet scoren. Misschien maakt dat het lastiger in te schatten, ik weet het niet. Het maakt me ook niet uit… Het is prettig als je een compliment krijgt en kritiek mag ook geuit worden, maar ja. Het is een beetje een gevoelsdingetje, het hangt ervan af hoe je naar een wedstrijd kijkt."

De Jong stond afgelopen woensdag tegenover Luka Modric. "Hij is echt een heel goede speler en daar kun je dingen van leren, maar wat heb ik gespot? Pfoe, tsja. Modric is heel goed aan de bal, ik denk echt dat het een soort talent is. (...) Zie hem maar eens tegen te houden. Ik denk dat iedereen daarvan geniet. Ik niet zozeer tijdens de wedstrijd, maar stiekem wel een beetje."