Tadic: 'Vind dat mijn verantwoordelijkheid, maar kennelijk lukt dat niet altijd'

Tadic: 'Vind dat mijn verantwoordelijkheid, maar kennelijk lukt dat niet altijd'

18-02-2019 08:23
17

Dusan Tadic is dit seizoen goud waard voor Ajax. De Serviër maakte zondag tegen NAC Breda (5-0) alweer zijn veertiende en vijftiende treffer in de Eredivisie, maar daar heeft hij zelf weinig oog voor.

"Ik wil met het team prijzen winnen. Om persoonlijke statistieken geef ik niet", zegt Tadic in De Telegraaf. "Het gaat om winnen: op de training, maar vooral in de wedstrijden. Winnen maakt me blij, de rest is niet belangrijk." Ajax kreeg eindelijk weer eens een opsteker in de titelstrijd doordat PSV punten morste. "Dat PSV bij Heerenveen 2-2 speelde, was nice. Al was een nederlaag nog beter geweest. Maar het is altijd goed als je concurrent punten verspeelt."

"We moeten echter vooral op onszelf zijn gefocust. Als wij de wedstrijden blijven winnen, komt onze kans", vervolgt de aanvaller, die baalt van het verschil bij Ajax in de duels met Heracles Almelo en Real Madrid. "Daley Blind en ik hebben meer ervaring en doen er alles aan om iedereen altijd volledig gefocust te krijgen. Ik vind dat mijn verantwoordelijkheid, maar kennelijk lukt het niet altijd."

Tadic stelt dat hij tegen Feyenoord en Heracles 'misschien wel' zijn slechtste wedstrijden in dienst van Ajax speelde. "We moeten scherp zijn, hongerig. Anders worden we geen kampioen. En het mag niet uitmaken tegen wie we moeten en of we op gewoon gras of kunstgras spelen."

Lees ook: Tadic: "Als ik het heel hard moet zeggen: het is een schande voor de Eredivisie"