'Feyenoord is afhankelijk en heeft niet de voetballende kwaliteiten van Ajax'

'Feyenoord is afhankelijk en heeft niet de voetballende kwaliteiten van Ajax'

18-02-2019 09:04
97

Danny Buijs zag zondag tot zijn tevredenheid dat het strijdplan van FC Groningen werkte tegen Feyenoord. De Rotterdammers dropen af met een kansloze nederlaag (1-0).

"Dit is eigenlijk wat we elke thuiswedstrijd willen laten zien, maar de ploeg is daar inmiddels door de komst van een aantal jongens ook volwassener in geworden", vertelt Buijs aan De Telegraaf. "Weet je de druk erop te houden, dan krijgen ze het verdomd lastig en moeten ze ongelooflijk goed voetballen om daar onderuit te komen."

"Feyenoord heeft niet de voetballende kwaliteiten die Ajax heeft. Ook tegen hen wil je ze het voetballen belemmeren en hoog druk zetten, maar voer je het dan één of twee keer niet goed uit, dan hebben ze zoveel voetballende kwaliteiten om daarvan te profiteren", vervolgt de Groningen-trainer. "Feyenoord wordt dan heel erg afhankelijk van de jongens voorop en die moet je dus van je eigen doel houden."

Na de overwinning ziet de wereld er heel anders uit voor FC Groningen. In oktober stond de ploeg van Buijs nog stijf onderaan in de Eredivisie, maar de vijf wedstrijden in 2019 leverden al twaalf punten op. Groningen is daardoor opgeklommen naar de negende plaats.