Vier goals in plaats van de bank: 'Ik bewaar de bal voor de rest van mijn leven'

Vier goals in plaats van de bank: 'Ik bewaar de bal voor de rest van mijn leven'

18-02-2019 10:46 Laatste update: 11:05
10

Ruim een week geleden zat-ie nog op de bank. zaterdagavond was het liefst vier keer raak tegen Fortuna Sittard. Heracles Almelo-spits Adrian Dalmau beleefde een weekend om nooit te vergeten. 

Ook in speelronde 22 zou Dalmau éigenlijk op de bank zitten. Omdat Joey Konings niet inzetbaar was tegen Fortuna, stond de Spanjaard alsnog in de basis. Resultaat: vier treffers. "Het is ongelooflijk, ik ben zo gelukkig", zei Dalmau na de wedstrijd, in gesprek met TC/Tubantia. De wedstrijdbal liet hij niet meer los. "Ik wil dat alle jongens hun handtekening hierop zetten en dan bewaar ik de bal de rest van mijn leven. Dit ga ik nooit vergeten."

Heracles-trainer Frank Wormuth was een tevreden man. "Soms hebben spelers een schop onder hun kont nodig om te begrijpen wat voetbal inhoudt. Adrián kwam op de bank terecht en ging aan de slag. Het laatste halfjaar is zijn techniek verbeterd, maar ook zijn instelling is veranderd."

"Hij moet nu de competitie met Joey Konings aangaan en dat heeft hem geholpen om beter te presteren. Ik ben niet verrast dat hij scoort, maar vier keer is niet normaal. Dat is fantastisch."