Update: 'Ook Werder Bremen volgt verrichtingen van FC Groningen-verdediger'

Update: 'Ook Werder Bremen volgt verrichtingen van FC Groningen-verdediger'

19-02-2019 16:23 Laatste update: 17:14
57

Julian Chabot heeft zich in de kijker gespeeld bij Atalanta Bergamo, Sampdoria en Lille. Dat meldt RTL Sport maandag. Chabot (21) is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van FC Groningen. 

Afgelopen zomer werd de Duitse verdediger overgenomen van het gedegradeerde Sparta. Dit seizoen is Chabot een vaste waarde in de achterhoede van trainer Danny Buijs. Hij stond achttien keer in de basis. 

De sterke optredens van de oud-speler van RB Leipzig zijn niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Atalanta Bergamo, Sampdoria en Lille zouden een oogje hebben op Chabot. De Duitser heeft in Groningen een contract tot medio 2022. 

Atalanta haalde de afgelopen jaren meerdere spelers uit de Eredivisie naar Italië. Zo kocht de Serie A-formatie onder meer Marten de Roon en Hans Hateboer. 

Update 19/2 16.23: Volgens het Duitse Fussballtransfers heeft ook Werder Bremen belangstelling voor Chabot. Tijdens het duel met Feyenoord (1-0 zege) van afgelopen zondag zaten er volgens FT scouts van meerdere clubs op de tribune voor de 1 meter 95 lange verdediger.