Pleidooi van 'heel gefrustreerde' Veltman: 'Voor Oranje is het ook niet goed'

Pleidooi van 'heel gefrustreerde' Veltman: 'Voor Oranje is het ook niet goed'

18-02-2019 14:11
54

Joël Veltman pleit opnieuw voor andere regelgeving voor beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. Omdat spelers ouder dan 23 jaar niet voor - bijvoorbeeld - Jong Ajax mogen uitkomen, ontbreekt het de verdediger aan wedstrijdritme.

"Frustrerend", aldus Veltman in Het Parool. Hij scheurde tien maanden geleden zijn kruisband en maakte begin januari zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Flamengo. Sindsdien speelde Veltman alleen nog maar een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, twee weken geleden.

Het is veel te weinig, stelt Veltman. "In trainingspartijen kweek je geen inhoud. Dat zijn meestal drie wedstrijdjes van vier minuten. Het is heel frustrerend. Het zijn regels van de KNVB, maar het voelt scheef: voor Oranje is het ook niet goed als spelers van PSV of Ajax, misschien wel potentiële internationals, geen wedstrijdritme kunnen opdoen na een blessure."

De 27-jarige Ajacied heeft wel ideeën over hoe het beter zou kunnen. "Je zou een limiet kunnen invoeren, dat spelers ouder dan 23 in elk geval drie of vier competitiewedstrijden kunnen spelen in een beloftenteam. Om even die drempel over te komen na een revalidatieperiode."

Lees ook: Veltman doet oproep bij Ajax: "Die regel moet echt veranderd worden"