'Kluivert lijkt de knop om te hebben gezet en met een andere mentaliteit te komen'

'Kluivert lijkt de knop om te hebben gezet en met een andere mentaliteit te komen'

18-02-2019 14:55 Laatste update: 15:26
46

AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco is niet ontevreden over Justin Kluivert. De negentienjarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Ajax en moet het voornamelijk doen met invalbeurten, maar maakt een steeds betere indruk op zijn coach.

Di Franceso, coach van Roma, laat daar zijn eigen uitleg op los. "Justin Kluivert komt uit een andere omgeving", zegt Di Francesco op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Bologna. "Hij moet zich aanpassen en daar horen pieken en dalen bij. Maar dat geldt niet alleen voor de jonge talenten, dat geldt voor iedereen. Jonge spelers gaan snel gebukt onder druk, of kijken te veel social media en luisteren te veel naar kritiek van buitenstaanders."

De 49-jarige Di Francesco, die bezig is aan zijn tweede seizoen als trainer van Roma, stelt dat Kluivert zich moet richten op de juiste mensen in zijn omgeving. "Spelers als Kluivert moeten alleen naar hun eigen familie luisteren en bovenal ook naar hun eigen trainer. Maar ik moet zeggen dat Justin goed traint. Hij lijkt de knop om te hebben gezet en met een andere mentaliteit naar de training te komen. Daar ben ik heel tevreden over."

Kluivert kwam tot dusverre in achttien competitieduels in actie voor de nummer vijf van de Serie A. Hij was eenmaal trefzeker. Roma speelt maandagavond (20.30 uur) tegen Bologna, dat achttiende staat in de Serie A.