Ziedende Van den Berg 'uit zijn plaat' in NEC-kleedkamer: Veel slechter kon niet

Ziedende Van den Berg 'uit zijn plaat' in NEC-kleedkamer: "Veel slechter kon niet"

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 15:09ma 18-02-2019 om 15:09

Joey van den Berg is vrijdagavond 'uit z'n plaat gegaan' in de kleedkamer van NEC. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kwam NEC al na 21 seconden op achterstand. In de rust stond het 4-2 voor de thuisploeg.

"Deze keer ben ik echt heel boos geworden, dat vond ik nodig", aldus Van den Berg voor de camera van FOX Sports. "We zitten niet meer in de A1. We zijn profs, we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. We verdienen hier ons geld mee en zo moeten we het ook benaderen. Dat gevoel had ik in de eerste helft totaal niet."

"Ik ben een van de oudere spelers, dan ga ik uit mijn plaat in de kleedkamer. Er wordt verder niet veel gezegd. Ik merk steeds vaker dat jonge spelers niet mondig genoeg zijn in het veld en naar elkaar toe. Dan moet je elkaar op scherp zetten. Als je dat niet doet, krijg je dit zoals in de eerste helft."

Van den Berg vond NEC in de eerste 45 minuten dramatisch. "Veel slechter kon niet. Wat wij in de eerste helft aan het doen waren... Echt niet normaal. Wat er mis ging? Wat niet? Je had in de rust elf keer kunnen wisselen. Je kan niet eens zeggen dat we aan het slapen waren, we leken dood en begraven. Ik heb er weinig woorden voor."

NEC hield uiteindelijk nog een punt over aan het duel: 4-4. Na 25 speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie staat de formatie van trainer Jack de Gier op de vijftiende plaats. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws