Dure biertjes in Amsterdam: Ajax pakt Benzema-belagers snoeihard aan

Dure biertjes in Amsterdam: Ajax pakt Benzema-belagers snoeihard aan

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 16:14ma 18-02-2019 om 16:14

Ajax treedt keihard op tegen fans die tijdens het thuisduel met Real Madrid van woendagavond met bier hebben gegooid naar spelers van de Spaanse grootmacht. Dat blijkt uit navraag van Ajax Life. 

Nadat Karim Benzema zijn ploeg op voorsprong had geschoten in de Johan Cruijff Arena, kreeg de Fransman in de buurt van de cornervloeg een aantal glazen bier naar zich toegesmeten. Ajax spoorde de biergooiers nog tíjdens de wedstrijd op, met behulp van camerabeelden, meldt Ajax Life

De persoon die bier gooide richting Benzema, kreeg op de tribune bezoek van een zogenaamd interventieteam. 'De verbouwereerde supporter wordt het vak afgehaald en gegevens worden genoteerd. Hij wordt bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod', schrijft Ajax Life. Er is nu een onderzoek gaande tegen de supporter. Zolang dat loopt, is hij niet welkom in het stadion van Ajax. Een definitief stadionverbod levert sowieso 530 euro boete op. 

Boete
Dat bedrag kan echter fors oplopen. Toen Ajax na een duel met Dinamo Kiev van de UEFA een boete van 8000 euro kreeg opgelegd, omdat er ook toen met bier was gegooid, werd deze straf verlegd naar de zes daders. "De UEFA-boete van 8000 euro delen we door zes en verhalen we op de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vloeistoffen of voorwerpen", laat een woordvoerder weten. Per persoon komt daar nog een aansprakelijkstelling van 1300 euro bovenop. 

Het is momenteel nog onduidelijk of de UEFA Ajax ook gaat beboeten voor de incidenten tegen Real. Volgens Ajax Life werden er tijdens de wedstrijd in totaal vier fans in de kraag gegrepen vanwege het gooien van bier. 

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws