Zivkovic en Oostende ronden lucratieve transfer af: Grote doorbraak bleef uit

Zivkovic en Oostende ronden lucratieve transfer af: "Grote doorbraak bleef uit"

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 16:42ma 18-02-2019 om 16:42

Laatste update: maandag 18 februari 2019 om 17:13ma 18-02-2019 om 17:13

Richairo Zivkovic verkast definitief naar China. KV Oostende bevestigt maandagmiddag dat de 22-jarige spits is verkocht aan Changchun Yatai. 

"Soms zagen we wel degelijk flitsen van zijn talent, maar de grote doorbraak bleef ook bij ons uit", legt sportief directeur Hugo Broos uit op de website van Oostende. De Belgische club nam Zivkovic in de zomer van 2017 over van Ajax.

"Het was geen geheim dat Zivkovic een duur contract had en dat hij mocht vertrekken indien er zich een interessante opportuniteit voordeed. Die kwam nu uit de bus met de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De transfer is voor alle partijen een win-win situatie."

Oostende meldt verder dat er voor de spits een 'lucratief contract' klaarligt in China. " Iedereen gelukkig dus en met de komst van Tom De Sutter anticipeerden wij trouwens al op zijn vertrek. We wensen Richairo het allerbeste toe in het verdere verloop van zijn carrière."

Servische bronnen wisten afgelopen week te melden dat Zivkov, die in Nederland ook voor FC Groningen, Willem II en FC Utrecht uitkwam, in China miljoen euro's gaat verdienen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws