Cerny liet Eredivisie-huurtransfer schieten: 'Trainen op Champions League-niveau'

Cerny liet Eredivisie-huurtransfer schieten: 'Trainen op Champions League-niveau'

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 20:19ma 18-02-2019 om 20:19

Vaclav Cerny liet in januari een huurtransfer schieten. De Tsjech wilde op hoog niveau trainen bij Ajax 1, waardoor diverse subtoppers uit de Eredivisie teleurgesteld werden.

"Het was mogelijk om ergens heen te gaan", vertelt Cerny aan Ajax TV. SC Heerenveen had belangstelling voor Cerny, maar er waren meer Nederlandse clubs die hem wilden hebben. "Dat soort clubs had interesse. We zijn op een gegeven moment gaan zitten. Ik mocht zelf kiezen. Het was niet zo dat het moest of zo. Ik wil gewoon voor mijn kansen gaan. Daarom heb ik met mijn zaakwaarnemer besloten om hier te blijven."

Cerny zou dan tot het einde van het seizoen worden verhuurd. "Het belangrijkste was dat het niet eens een heel halfjaar was, dus het zou veel te snel zijn. Ik heb zelf besloten om hier te blijven en te vechten en goed te trainen op Champions League-niveau. Het is afwachten of ik de kans krijg."

Cerny is 21 jaar en mag dus nog voor Jong Ajax uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Hij keerde onlangs terug van een blessure. "Het gaat goed. Ik ben blij dat ik nog de leeftijd heb dat ik daar mag spelen. Ik ben nu topfit. Ik speel m'n wedstrijden bij Jong. Dat gaat goed."

Poll

Breekt Cerny ooit door in Ajax 1?

(1480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws