Twente wint topper in Eindhoven, staat acht punten voor en kan Eredivisie ruiken

Twente wint topper in Eindhoven, staat acht punten voor en kan Eredivisie ruiken

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 21:51ma 18-02-2019 om 21:51

FC Twente koerst af op promotie naar de Eredivisie. De lastige uitwedstrijd bij Jong PSV werd knap met 0-2 gewonnen door de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor de voorsprong op FC Den Bosch inmiddels acht punten is.

Twente begon niet goed op De Herdgang, maar kwam wel binnen het kwartier op voorsprong. Nadat Jong PSV via Mauro Junior gevaarlijk was geworden, zorgde Aitor Cantalapiedra voor de 0-1. De Spanjaard passeerde doelman Youri Roulaux met een hard schot in de verre hoek. Het leek wachten op de gelijkmaker van Jong PSV, dat een stuk sterker was dan Twente. Helemaal eenrichtingsverkeer was het niet, want de Tukkers kregen via Cristian González nog een grote kans op 0-2.

Het spel van Twente werd er in de tweede helft niet beter op. Jong PSV was hier en daar gevaarlijk, zonder het Twente écht lastig te maken. Tegen de verhouding in kreeg de ploeg van Marino Pusic een kwartier voor tijd een penalty mee. Tom Boere schoot vanaf de stip vervolgens zijn achtste treffer van het seizoen binnen: 0-2. De overwinning kwam daarna geen moment meer in gevaar voor Twente.

Met nog dertien wedstrijden te gaan kan Twente de Eredivisie inmiddels ruiken. Den Bosch heeft acht punten minder en nummer drie Go Ahead Eagles negen. Sparta staat op de vierde plek met 45 punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws