Lozano was altijd al een spelbreker, in de zin dat je hem een beetje moet paaien

"Lozano was altijd al een spelbreker, in de zin dat je hem een beetje moet paaien"

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 23:31ma 18-02-2019 om 23:31

Ronald de Boer vergelijkt Hirving Lozano met Romario, die bij PSV ook niet altijd z'n verdedigende taken uitvoerde. Lozano wordt momenteel bekritiseerd nadat hij in de rust van het duel met sc Heerenveen werd gewisseld. Mark van Bommel verklaarde na afloop dat Lozano niet deed wat de staf van hem vroeg.

"Lozano was altijd al een spelbreker, in de zin dat je hem een beetje moet paaien", vertelt De Boer bij Natafelen op FOX Sports. "Als het goed gaat accepteren ze het. Dat deden ze vroeger met Romario ook. Die deed niets, maar als hij vijf goals maakte was het prima. Als het even niet gaat en je doet ook je verdedigende werk niet, dan wordt het lastig."

Vervolgens brengt De Boer Gastón Pereiro ter sprake. "Pereiro is ook zo'n jongen. Hij zal wel de intentie hebben om mee te verdedigen, maar die doet dat ook geen negentig minuten."

"Dat werkt toch een beetje na bij deze spelers, want je speelt weer gelijk", doelt De Boer op het 2-2 gelijkspel van PSV tegen Heerenveen. "Dat doet pijn. Hij wil natuurlijk altijd winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws