Gesprek met Lozano 'kan wonderen doen': 'Wou zich in Mexico ook te graag bewijzen'

Gesprek met Lozano 'kan wonderen doen': 'Wou zich in Mexico ook te graag bewijzen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 06:54di 19-02-2019 om 06:54

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 08:57di 19-02-2019 om 08:57

PSV hoeft zich geen zorgen te maken om de tijdelijke vormcrisis van Hirving Lozano, stelt Hans Westerhof. De voormalige technisch directeur van Pachuca, de oude club van Chucky, vindt dat PSV zijn vertrouwen in de Mexicaan niet te snel moet verliezen.

Nadat hij geblesseerd uitviel tegen FC Groningen, miste Lozano de wedstrijd tegen Fortuna Sittard en liet hij geen onuitwisbare indruk achter tegen FC Utrecht en sc Heerenveen: in het Abe Lenstra Stadion werd hij zelfs na drie kwartier gewisseld. Ook bij zijn oude club had de vleugelaanvaller wel eens kleine terugvallen. "In Mexico werd hij vaak na een paar goals enorm opgehemeld en zodra het iets minder ging, wilde hij zich soms te graag bewijzen", weet Westerhof nog.

De 70-jarige oud-trainer van onder meer PSV en Ajax laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat 'een gesprekje vaak wonderen kan doen'. "Ik heb vroeger al vaker met hem doorgenomen dat vorm iets is van golfbewegingen." Volgens Westerhof zou Lozano een voorbeeld kunnen nemen aan de houding van land- en ploegenoot Erick Gutiérrez. "Wat dat betreft kan hij veel leren van Erick", vindt de Achterhoeker. "Hij kijkt altijd heel realistisch naar zijn eigen carrière en begrijpt ook waarom hij nu niet speelt bij PSV."

De mindere vorm waarin Lozano verkeert, lijkt de Mexicaan overigens niet te deren met het oog op de kraker tegen Feyenoord. Volgens het ED staat de vleugelaanvaller zondagmiddag 'gewoon' in de basis.

Poll

Hoe gaat PSV-Feyenoord eindigen?

(7128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws