Boymans 2,5 (!) jaar na laatste wedstrijd: 'Vast wel een club die derde spits wil'

Boymans 2,5 (!) jaar na laatste wedstrijd: 'Vast wel een club die derde spits wil'

19-02-2019 07:14 Laatste update: 07:17
51

Ruud Boymans vreest serieus voor zijn voetbalcarrière, laat hij dinsdagochtend weten aan De Limburger. De 29-jarige spits zit momenteel zonder club en kampt al meerdere jaren met een enkelblessure.

Boymans liep de kwetsuur op tijdens zijn periode bij Al Shabab, waar hij tussen 2016 en 2017 onder contract stond. Sindsdien 18 november 2016 speelde hij geen officiële wedstrijd meer: de aanvalsleider uit Born traint momenteel voor zichzelf op de loopband en haalt een topsnelheid van elf kilometer per uur. "Voordat ik überhaupt buiten op het veld kan gaan trainen, moet de snelheid omhoog naar twaalf kilometer per uur", vertelt hij. "Ik moet het echt stap voor stap doen om een terugval te voorkomen."

Wanneer hij deze zomer nog niet hersteld is, is het einde oefening voor Boymans. "Dan moet ik realistisch zijn. Ik ben bijna dertig en als ik niet snel weer fit word, moet ik erkennen dat het profvoetbal niet meer voor mij is weggelegd." Zo ver is het echter nog niet, benadrukt de oud-spits van onder meer VVV-Venlo, Willem II en FC Utrecht. "Ik verwacht dat er nog wel een club in de Eerste of Eredivisie is die een derde spits nodig heeft. Ik ben tenslotte niet erg duur meer."