'Fortuna Sittard slaat toe op transfermarkt en haalt transfervrije Mac-Intosch'

'Fortuna Sittard slaat toe op transfermarkt en haalt transfervrije Mac-Intosch'

19-02-2019 08:30 Laatste update: 08:35
8

Calvin Mac-Intosch maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard, meldt regionale omroep 1Limburg dinsdagochtend. De clubloze centrale verdediger was sinds een week op proef bij de Limburgers en lijkt de technische staf overtuigd te hebben van zijn kunnen.

De 29-jarige centrale verdediger verruilde Almere City afgelopen zomer voor het Noorse Notodden FK, maar is na een half jaar alweer vertrokken. Fortuna Sittard gaat de komst van de bij Ajax opgeleide verdediger, bekend van zijn Eredivisie-periode bij SC Camburr, vermoedelijk later op de dag wereldkundig maken.

De Limburgers kampen met grote defensieve problemen. Aanvoerder Wessel Dammers liep tijdens de winterstop een gescheurde kruisband op en komt dit seizoen niet meer in actie. De Duitser Anthony Syhre werd gehaald als vervanger, maar raakte vrijwel direct geblesseerd op de training, terwijl ook Branislav Ninaj en Kai Heerings kampen met fysieke ongemakken. De afgelopen weken speelde Fortuna noodgedwongen met middenvelders José Rodriguez en Ahmed El Messaoudi in het hart van de defensie.