Vissers over mogelijke wrijving na De Jong-deal: Er zijn ook nog ploeggenoten

Vissers over mogelijke wrijving na De Jong-deal: "Er zijn ook nog ploeggenoten"

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 09:15di 19-02-2019 om 09:15

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 11:15di 19-02-2019 om 11:15

De aanstaande megatransfer van Frenkie de Jong moet haast wel voor wrevel hebben gezorgd binnen de Ajax-selectie, stelt Willem Vissers. De journalist van De Volkskrant ziet parallellen met het Ajax van eind jaren negentig en de nationale volleybalploeg.

Vissers was maandagavond aangeschoven bij het FOX Sports-programma Natafelen met Kees en herinnerde tafelgenoot Ronald de Boer aan diens vertrek bij Ajax. "Jullie waren kampioen in 1998, toen gingen Frank en jij zitten kloten (de twee spanden een arbitragezaak aan tegen Ajax om een transfer naar FC Barcelona af te dwingen, red.). Daarna is dat hele team uit elkaar gevallen."

"Misschien is Frenkie nu wel vrij in zijn hoofd, maar er zijn ook nog ploeggenoten", vervolgt Vissers, doelend op mogelijke wrijving in de Ajax-kleedkamer. "Ik ben ooit met het volleybalteam mee geweest. Die jongens hadden de afspraak gemaakt: niemand van dit team gaat naar het buitenland, we blijven tot aan de Olympische Spelen in Barcelona (in 1992, red.) bij elkaar. En toen ging er één naar München en één naar Italië, die jongens werden met de nek aangekeken door de rest. Opeens ging het over BMW's en grote huizen in de kleedkamer."

De journalist sluit niet uit dat de overige Ajacieden met enige jaloezie naar De Jong kijken. "Iedereen wil de transfer maken die Frenkie de Jong gaat maken. Hakim Ziyech wil zo'n transfer maken, Matthijs de Ligt wil zo'n transfer maken. En De Jong heeft hem al, Sinterklaas is al bij hem langs geweest."

Poll

Wordt De Jong volgend seizoen basisspeler bij Barça?

(4181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws