Koppers maakt na ruim 500 dagen rentree: 'Kon het me bijna niet meer voorstellen'

Koppers maakt na ruim 500 dagen rentree: 'Kon het me bijna niet meer voorstellen'

19-02-2019 13:28 Laatste update: 15:02
14

Dico Koppers maakte maandagavond na anderhalf jaar eindelijk zijn rentree. De linkervleugelverdediger kampte met een slepende achillespeesblessure, maar ljikt eindelijk op de weg terug.

"Ik ben er echt heel lang uitgeweest", erkent Koppers voor de camera van PEC Zwolle. "Ik heb nu gewoon een half uurtje gespeeld, dat is voor mij al een overwinning", vervolgt hij. "Ik kon me bijna niet meer voorstellen om een wedstrijd te spelen."

Koppers raakte op 31 augustus 2017 tijdens een potje voetvolley geblesseerd. Hij moest revalideren en kreeg een terugslag toen hij op de weg terug leek. Anderhalf jaar later, op 18 februari 2019, heeft hij eindelijk zijn rentree gemaakt in het tweede elftal. "Een hele kleine eerste stap, maar ik ben blij dat ik die nu eindelijk gezet heb", stelt Koppers.

De 27-jarige verdediger hoopt nu verder stappen te maken. "Ik zal voorlopig mijn wedstrijden met het tweede gaan spelen. Ik heb nu een half uur gespeeld, de volgende keer misschien een helft. Dat wordt dan opgebouwd. Op een gegeven moment zien we dan wel hoe ver ik ben en dan hoop ik de stap naar het eerste weer te maken."