Ajax wint met afgetekende cijfers van AZ; goals Veltman, Traoré en Cerny

Ajax wint met afgetekende cijfers van AZ; goals Veltman, Traoré en Cerny

19-02-2019 16:56 Laatste update: 17:41
58

Een besloten oefenduel tussen Ajax en AZ in Alkmaar is dinsdagmiddag met 3-0 gewonnen door de Amsterdammers. Joël Veltman,  Lassina Traoré en Vaclav Cerny scoorden. 

Op het trainingscomplex van AZ speelden de twee clubs dinsdagmiddag achter gesloten deuren tegen elkaar. Bij beide teams verschenen veel bekende namen aan de aftrap. Naast Veltman stonden onder meer ook Rasmus Kristensen, Daley Sinkgraven en Perr Schuurs in de basis bij Ajax. AZ deed een beroep op Piet Velthuizen, Ricardo van Rhijn en Marko Vejinovic. Spelers die afgelopen weekend in de basis stonden in de Eredivisie, deden niet mee. 

Veltman opende na een kwartier de score. De verdediger kopte raak uit een corner. Spits Traoré maakte er voor rust 0-2 van en Cerny tekende na ruim een uur voetbal voor de eindstand. De Tsjechische vleugelaanvaller werkte af na een voorzet van Noa Lang. 

Veltman maakte afgelopen zondag, tijdens het duel met NAC Breda (5-0 zege), zijn rentree in Ajax 1. De verdediger raakte in april 2018 zwaargeblesseerd en was daarna ruim negen maanden uit de roulatie. 

Opstelling AZ: Velthuizen, Van Rhijn, Hatzidiakos, Kramer, Wijndal, Vejinovic, Gudmundsson, Goudmijn, Mihalik, Johnsen en Helmer

Opstelling Ajax: Lamprou, Kristensen, Veltman, Schuurs, Sinkgraven, De Wit,  Labyad, Ekkelenkamp, Cerny, Traoré en Lang