Update: Nantes heeft nog geen geld gezien en stapt alsnog naar de FIFA

Update: Nantes heeft nog geen geld gezien en stapt alsnog naar de FIFA

Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019 om 15:30wo 27-02-2019 om 15:30

Laatste update: woensdag 27 februari 2019 om 16:30wo 27-02-2019 om 16:30

Als Cardiff City woensdag niet over de brug komt met de eerste betaling voor de transfer van Emiliano Sala zal Nantes naar de FIFA stappen. Dat weet The Guardian. Sala verongelukte begin dit jaar nadat zijn vliegtuigje dat op weg was naar Cardiff neerstortte.

Op 5 februari berichtten de advocaten van Nantes aan Cardiff dat ze de eerste van een drietal betalingen na tien werkdagen op de rekening wilden zien verschijnen, schrijft The Guardian. Nu dat niet lijkt te gebeuren wil Nantes waarschijnlijk naar de FIFA stappen om alsnog betaling af te kunnen dwingen. Cardiff heeft echter duidelijk gemaakt dat de club het onderzoek naar het ongeluk wil afwachten om volledig inzicht te krijgen in de situatie.

De club uit Wales wil bijvoorbeeld weten of piloot David Ibbotson, wiens lichaam nog niet is teruggevonden, wel gekwalificeerd was om in het vliegtuigje te vliegen. Met behulp van deze informatie zou Cardiff wellicht gecompenseerd kunnen worden. Nantes wil echter geld zien voor de Argentijnse spits en stapt mogelijk naar de FIFA als het eerste geldbedrag woensdag niet op de rekening van de Fransen is verschenen.

Update 20-2, 19.35 uur: Cardiff City maakt voor 27 februari de eerste zes miljoen euro van de transfersom voor de verongelukte voetballer Emiliano Sala over aan Nantes FC. Dat meldt The Guardian. De Fransen eisten aanvankelijk woensdag de eerste betaling, maar hebben een week uitstel gegeven. Cardiff wil eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken.

Volgens The Telegraph wil de club uit Wales degenen die de vlucht hebben geregeld aansprakelijk stellen, mocht onderzoek uitwijzen dat het vliegtuigje geen vergunning had om passagiers op commerciële basis te vervoeren. Cardiff wijst in dat geval naar spelersmakelaars Willie en Mark McKay. Cardiff is anders bereid om zelf met de totale transfersom van twintig miljoen over de brug te komen.

Update 27-2, 15:30 uur: Nantes heeft alsnog een klacht ingediend bij wereldvoetbalbond FIFA. Dat heeft een woordvoerder van de wereldvoetbalbond bevestigd tegenover de BBC. "We kunnen bevestigen dat we een claim hebben ontvangen", aldus de zegsman. 

De Fransen gaven Cardiff City onlangs uitstel voor de betaling van het eerste deel van de transfersom voor de verongelukte Emiliano Sala. Die termijn is inmiddels verstreken, waarop de club alsnog de hulp van de wereldvoetbalbond heeft ingeroepen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws