Defensief Lyon blijft in eigen huis overeind tegen Barça en houdt kans op stunt

19-02-2019 22:51
44

Olympique Lyon en Barcelona zijn in het heenduel van de achtste finales van de Champions League niet tot scoren gekomen. De ploeg van Memphis Depay begon goed, maar trok uiteindelijk door goed te verdedigen de 0-0 over de streep.

Het brutale Olympique Lyon leek in de openingsfase vastberaden om het Franse publiek te vermaken. Barcelona werd opgejaagd en na zeven minuten moest Marc-André Ter Stegen al handelend optreden. Met een fantastische redding hield de Duitse doelman een kanonskogel van Martin Terrier uit zijn doel.

Dat was het teken voor Barça om in een hogere versnelling te gaan spelen. De Catalanen speelden niet hun beste spel, maar kwamen desondanks voor de rust nog tot twee aardige kansen om de score te openen. Na een kwartier leek Lionel Messi te scoren, maar de Argentijn schoot in kansrijke positie over. Ook Ousmane Dembélé, die na een fraaie actie op doelman Anthony Lopes stuitte, liet een mogelijkheid liggen.

Waar de Fransen met Memphis Depay voor rust nog wel hun aanvallende intenties lieten zien, gebeurde dat na de onderbreking zeker niet meer. Barcelona dicteerde het spel en had het meeste balbezit, maar veel kansen kreeg de ploeg van Ernesto Valverde zeker niet. Tekenend was de kans die Philippe Coutinho met nog twintig minuten te spelen om zeep hielp door uit te glijden op het moment van schieten.

Ook Messi en Luis Suarez wisten de formule van Lyon en doelman Lopes niet te kraken. De keeper hield vijf minuten voor tijd met een knappe redding Sergio Busquets van scoren af en hield uiteindelijk ook de nul, want ook in blessuretijd vond Barça het net niet meer. Daardoor gaat Lyon zonder tegendoelpunt naar Camp Nou, waar het over drie weken zal proberen om de stunt te voltooien en Messi en co uit het toernooi te wippen.