Druk op Van Bronckhorst: 'Als ze niet luisteren, zou ik wel ingrijpen'

Druk op Van Bronckhorst: 'Als ze niet luisteren, zou ik wel ingrijpen'

20-02-2019 00:00 Laatste update: 06:51
31

Het is géén zekerheid dat Giovanni van Bronckhorst het seizoen afmaakt als trainer van Feyenoord. Dat denkt Mikos Gouka, journalist van het Algemeen Dagblad. Volgens Ronald de Boer moet de clubleiding luisteren naar de spelers.

Van Bronckhorst kondigde in januari aan dat hij na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. Na de blamage bij FC Groningen (1-0) lijkt de druk op zijn functioneren weer toe te nemen. "Als je het sentimenteel bekijkt, moet hij door de voordeur. Hij heeft het fantastisch gedaan", aldus Gouka over Van Bronckhorst bij Natafelen.

"Maar als dit zich voortzet... Stel dat Feyenoord bij PSV onderuit gaat en een klap krijgt tegen Ajax (halve finale beker, red.), dan moet ze vierde worden. Derde wordt nog lastig met AZ. Ook een trainer die veel prijzen heeft gewonnen zal moeten presteren. Het is niet zo dat je in lengte van jaren kunt blijven zitten als je niet goed presteert."

De Boer vindt dat het bestuur en technisch directeur Martin van Geel hun oor te luister moeten leggen bij de leiders in de selectie. "Als iemand als Van Persie zegt dat ze niet luisteren of niet geloven in de trainer, dan moet je daar naar luisteren. Als dat zo is, dan zou ik wel ingrijpen."