Ziyech oogst bewondering tijdens 6-2: 'Zeurt nooit, ook niet tegen de scheids'

Ziyech oogst bewondering tijdens 6-2: 'Zeurt nooit, ook niet tegen de scheids'

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 08:04wo 20-02-2019 om 08:04

Calvin Verdonk is dit seizoen tot verrassing van velen uitgegroeid tot de vaste linksback van Feyenoord. De 21-jarige jeugdinternational bracht de voorbije twee seizoenen door op huurbasis bij PEC Zwolle en NEC en leek al afgeschreven.

Verdonk zelf maakte zich ook geen illusies toen hij aan het begin van het seizoen weer terugkeerde in Rotterdam-Zuid. "Dan weet je dat je kansen bij Feyenoord eigenlijk voorbij zijn als je niet echt bent doorgebroken. Ik moest me dan ook melden bij Jong Feyenoord", vertelt hij in Voetbal International. Nadat Ridgeciano Haps een zware blessure opliep, sloot hij aan bij de A-selectie. "Heel raar, ja, maar het voelde gelijk goed, ik zat er meteen lekker in, ik was fit, scherp… Zó lekker had ik me nog nooit gevoeld. Misschien ligt dat wel aan het feit dat ik er vooraf niet zo mee bezig was. Ik had Feyenoord toch al uit mijn hoofd gezet."

Zijn finest hour kwam voor de met 6-2 gewonnen Klassieker, toen hij overeind bleef tegen Hakim Ziyech. Een vriend van Ziyech én Verdonk had hem vooraf nog gewaarschuwd. "Hij zei: hey, Donkie, zorg je dat je pinnen zondag hoog genoeg zijn. Zo van: Hakim gaat jou helemaal overhoop spelen. Ik moest lachen."

Diezelfde vriend belde na de Klassieker weer op en sprak zijn bewondering uit richting Verdonk, die Ziyech had 'gekilled'. "Dat gaat mij natuurlijk wat ver, want Hakim is een van de beste spelers in de Eredivisie en tegen ons scoorde hij ook nog." De linksback is vol bewondering over zijn directe tegenstander tijdens die legendarische middag in De Kuip. "Hij zeurt nooit, ook niet als je een overtreding op hem maakt, ook niet tegen scheidsrechters. Juist tegen zo'n goede voetballer speelde ik de wedstrijd van mijn leven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws