Barça maakt prioriteit van Eredivisie: De grootste talenten komen uit die landen

Barça maakt prioriteit van Eredivisie: "De grootste talenten komen uit die landen"

20-02-2019 10:36
79

FC Barcelona geeft de komende jaren de hoogste prioriteit aan scouten in Nederland. Dat vertelt voorzitter Josep Bartomeu. De Catalanen verwachten dat er steeds minder transfers tussen de Europese grootmachten zullen plaatsvinden.

Barça richt zich de afgelopen jaren al steeds vaker op potentiële wereldtoppers. Spelers als Jean-Clair Todibo (19), Ousmane Dembélé (21), Clément Lenglet (23), Arthur (22) en Ajax-middenvelder Frenkie de Jong (21) werden in de voorbije twee seizoenen vastgelegd.

"Neymar kocht zichzelf vrij met 222 miljoen euro. Wij wilden dat geld niet, maar in Spanje is er nu eenmaal de verplichting om met een ontsnappingsclausule te werken. Ons plan is om in te zetten op jonge spelers", vertelt Bartomeu aan Le Figaro. "Todibo, De Jong, Dembélé, Lenglet en Arthur zijn jong en hebben een grote toekomst bij Barcelona. Dat is onze strategie: talent wordt binnen onze club verder ontwikkeld. We investeren jaarlijks achttien miljoen euro in onze trainingsfaciliteiten. Maar als een speler ongelukkig is, dan laten we hem gaan. We zijn geen gevangenis."

Bartomeu verwacht dat De Jong zeker niet de laatste speler is die Nederland inruilt voor Barcelona. De Spaanse kampioen heeft het vizier op de Eredivisie gericht. "Onze spelopvatting blijft altijd min of meer hetzelfde. Veel balbezit, combinatievoetbal, hoog druk zetten en vaak in een 4-3-3 en af en toe 4-4-2. Voor ons zijn dan drie voetbalscholen het interessantst: de Braziliaanse, de Nederlandse en de Franse. De grootste talenten komen uit die landen."