'Benfica tracht 'nieuwe Ronaldo' uit klauwen Real te houden met giga-afkoopsom'

'Benfica tracht 'nieuwe Ronaldo' uit klauwen Real te houden met giga-afkoopsom'

20-02-2019 12:28
34

Real Madrid ziet het helemaal zitten in João Pedro Neves Filipe, voetbalnaam Jota. De Portugese aanvaller van Benfica heeft volgens Real gigantisch veel potentie. In Portugal wordt Jota zelfs vergeleken met Cristiano Ronaldo. Men wil er in Madrid dan ook alles aan doen om hem naar Spanje te halen. 

AS schrijft woensdag over de verregaande belangstelling voor Jota. Real is de laatste jaren volop bezig met het aantrekken van jonge talenten. Zo werd er voor Vinícius Júnior 60 miljoen euro afgetikt en zou de club momenteel bezig zijn met de komst van de peperdure FC Porto-verdediger Eder Militao (21). 

Volgende doelwit is, zo beweert AS dus, Jota. De negentienjarige aanvaller staat in Portugal te boek als een van de grootste talenten van het land. Afgelopen zomer kroonde Jota zich tot beste speler van het EK O19. Op dat toernooi werd hij ook topscorer. 

In zijn vaderland wordt Jota 'de nieuwe Cristiano Ronaldo genoemd'. Het wonderkind heeft bij Benfica een contract tot medio 2022. In zijn verbintenis staat een afkoopsom van 30 miljoen euro. Real deed onlangs een bod van 18 miljoen op de tiener. Benfica weigerde. 

De Portugese grootmacht waagt nu volgens Record een poging om het contract van Jota open te breken. Bedoeling is om de jeuginternational een afkoopsom van liefst 120 miljoen te geven.