Ajax denkt aan rechtszaak over uitfans: 'Feyenoord heeft al extra thuisvoordeel'

Ajax denkt aan rechtszaak over uitfans: 'Feyenoord heeft al extra thuisvoordeel'

20-02-2019 15:11
368

Ajax gaat mogelijk via juridische weg proberen om supporters mee te kunnen nemen naar de beker-Klassieker in De Kuip. Feyenoord stelt vooralsnog geen kaartjes voor bezoekende fans ter beschikking.

De Amsterdammers hebben al formeel bezwaar aangetekend tegen dit besluit, maar de KNVB vond de protesten van Ajax niet gegrond. "De KNVB heeft het bezwaar van Ajax terzijde geschoven en zich achter de burgemeester van Rotterdam (Ahmed Aboutaleb, red.) verscholen", laat een Ajax-woordvoerder weten aan AT5.

Wedden

Meer odds

Aboutaleb liet in gesprek met beide clubs weten dat hij hoopt op een 'gezamenlijk plan' met betrekking tot supportersveiligheid. "Doordat Feyenoord niet aan dat plan meewerkt en de KNVB die impasse niet doorbreekt, moet Ajax zonder haar supporters in Rotterdam spelen", meent de woordvoerder.

Ajax overweegt nu een rechtszaak aan te spannen, in de hoop dat men alsnog fans mee naar De Kuip mag nemen. "Dat Ajax geen kaarten van Feyenoord krijgt, is extra prangend omdat bij de bekerwedstrijd Feyenoord al een thuisvoordeel heeft doordat het om slechts één wedstrijd gaat."

De beker-Klassieker wordt op woensdag 27 februari gespeeld. Tijdens competitiewedstrijden tussen beide aartsrivalen is het al jarenlang gewoonte dat er geen fans van de bezoekende club aanwezig zijn. Toen Feyenoord en Ajax elkaar in 2010  troffen in de bekerfinale, werd deze over twee wedstrijden gespeeld, ook zonder uitsupporters.