'Door deze aanstelling is eigenlijk de hele kern van FC Groningen nu onervaren'

'Door deze aanstelling is eigenlijk de hele kern van FC Groningen nu onervaren'

20-02-2019 16:15
31

De aanstaande rentree van Heracles Almelo-directeur Mark-Jan Fledderus zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen bij sommige fans van FC Groningen. John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging, vraagt zich af of Fledderus wel ervaren genoeg is voor een directiefunctie bij zijn oude club.

De oud-middenvelder speelde tussen 2004 en 2008 in Groningen, beëindigde in 2017 zijn profcarrière bij Heracles en werd later technisch directeur in Almelo. "Onze voorkeur had gelegen bij een meer ervaren technisch directeur. Door deze aanstelling is eigenlijk de hele kern van de club nu onervaren", stelt De Jonge in gesprek met RTV Noord. De 36-jarige Fledderus lijkt samen te gaan werken met de 34-jarige algemeen directeur Wouter Gudde en de 36-jarige trainer Danny Buijs.

Fledderus moet in Groningen de opvolger worden van zijn oud-trainer Ron Jans, maar De Jong weet niet of de voormalig linkspoot veel toegevoegde waarde heeft in vergelijking met Jans. "Het grootste kritiekpunt op Ron Jans was dat hij geen ervaring en netwerk had", weet de supporter. "Het is natuurlijk een feit dat Fledderus ook geen schat aan ervaring heeft. Hij is nu ongeveer een jaar bezig in deze functie."

Inmiddels heeft Fledderus al bevestigd dat hij is benaderd door zijn oude club. Heracles gaf woensdagochtend een statement af: de Almeloërs lieten weten dat het met FC Groningen in gesprek is over Fledderus, maar dat de deal nog niet beklonken is.