Geruchtmakende trainerswissel bij NEC: 'Iedereen in onze groepsapp was verbaasd'

Geruchtmakende trainerswissel bij NEC: 'Iedereen in onze groepsapp was verbaasd'

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 16:58wo 20-02-2019 om 16:58

Feyenoord-linksback Calvin Verdonk speelde vorig seizoen op huurbasis bij NEC en maakte een wonderlijk seizoen mee in De Goffert. De Nijmegenaren stonden na de eerste seizoenshelft nog bovenaan, waarna Pepijn Lijnders overkwam van Liverpool en het stokje overnam van Adrie Bogers.

NEC eindigde na een rumoerige tweede seizoenshelft als derde in de toenmalige Jupiler League en sneuvelde in de play-offs tegen FC Emmen. "Iedereen was verbaasd toen Remco Oversier (de imiddels vertrokken NEC-directeur, red.) een berichtje plaatste in de groepsapp waarin stond dat Pepijn Lijnders onze nieuwe trainer werd", vertelt Verdonk aan Voetbal International. "We hadden het prima met Bogers, hij was lekker duidelijk, zette het goed neer, we behaalden resultaten en toch greep de club in."

De linksback benadrukt dat hij Lijnders 'een uitstekende veldtrainer' vindt. "Maar de oefeningen die hij ons liet doen, waren voor de groep waarmee hij moest werken gewoon te hoog gegrepen. Veel spelers snapten er niks van. Hij wilde te veel in één keer." Volgens Verdonk was de stap van Liverpool naar NEC te groot voor de Limburger. "Lijnders wilde ons ook zo laten spelen, maar tussen Liverpool en NEC zit natuurlijk een wereld van verschil. Wat dat betreft paste Boogers beter bij ons, terwijl hij niet een betere trainer is dan Lijnders. Maar hij kon zich wel beter verplaatsen in onze kwaliteiten."

Lees ook: Ziyech oogst bewondering tijdens 6-2: 'Zeurt nooit, ook niet tegen de scheids'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws