'PSV krijgt goed nieuws uit Eindhovens gemeentehuis: financiële situatie 'gezond'

'PSV krijgt goed nieuws uit Eindhovens gemeentehuis: financiële situatie 'gezond'

20-02-2019 17:24
189

De gemeente Eindhoven is zeer te spreken over de financiële situatie van PSV. De huishouding van de Eredivisie-koploper is deze week doorgelicht door de gemeente, die PSV volgens het Eindhovens Dagblad officieel bestempelt als 'gezond'.

Sinds de club in 2011 de grond rondom het Philips Stadion verkocht aan de gemeente, is PSV verplicht om eens in de zoveel tijd openheid te geven over zijn financiële handen en wandel. Het onderzoek van deze week heeft een positieve beoordelingen voor de Eindhovenaren opgeleverd. 'De cashpositie ultimo juni 2018 is comfortabel en zal naar verwachting gezond blijven, mede gedreven door de ontvangsten uit hoofde van de Champions League-wedstrijden', worden burgemeester John Jorritsma en zijn wethouders geciteerd door het ED.

PSV sloot het seizoen 2017/2018 af met een krappe winst en schrijft nu al zeven seizoenen op rij zwarte cijfers. De Eindhovenaren liepen na de Europa League-uitschakeling tegen het Kroatische NK Osijek hun Europese inkomsten mis, maar compenseerden dat met de uitgaande transfers van onder meer Jürgen Locadia, Davy Pröpper, Jetro Willems, Andrés Guardado en Héctor Moreno.

Lees ook: PSV-financiën onder de loep: Osijek-debacle laat sporen na, Lozano grote goudmijn