'Van Geel praat al acht jaar lang alles goed bij Feyenoord, altijd excuses zoeken'

'Van Geel praat al acht jaar lang alles goed bij Feyenoord, altijd excuses zoeken'

20-02-2019 18:15 Laatste update: 21-02-2019 12:06
82

Martin van Geel lijkt voorlopig in het zadel te blijven bij Feyenoord. Clubwatcher Martijn Krabbendam plaatst daar vraagtekens bij. De verslaggever van Voetbal International ziet dat het beleid van de Feyenoord-directeur is gestoeld op hoop.

Zo 'hoopt' trainer Giovanni van Bronckhorst net als heel Feyenoord dat de sportieve malaise wordt gekeerd. 'Een technisch directeur is er om te beslissen of er nog genoeg draagvlak is, om in te grijpen als het nodig is, om te helpen waar hij kan. Het vertoonde spel moet intern alle seinen op rood zetten, maar Martin van Geel hoopt gewoon met zijn trainer mee', schrijft Krabbendam.

Wedden

Meer odds

'Los nog van de sportieve malaise, is het binnen de opleiding ook een chaos', vervolgt Krabbendam, die wijst op de vechtpartij tussen Crysensio Summerville en Mats Knoester, het ontslag van hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten en het vertrek van Jong Feyenoord-trainer Peter van den Berg. Hij mocht vertrekken doordat het elftal werd opgeheven. Toch beweerde Van Geel dat Jong Feyenoord zijn waarde heeft bewezen.

'Zo praat de td al acht jaar lang alles goed', stelt Krabbendam. 'Altijd maar excuses zoeken, nooit een kritische blik op het eigen presteren. Intussen wordt de druk intern wel groter, maar met een verdeelde rvc, een tandeloze VVF (Vrienden van Feyenoord) en een algemeen directeur die meteen na zijn aanstelling Van Geel 'een vakman' noemde, blijft deze overlevingskunstenaar in het zadel.'

Nu moet de KNVB Beker het seizoen redden. 'Wordt die gewonnen, dan is het weer even rustig. Dát is Feyenoord anno nu, de kampioen van 2017. Het technisch beleid is slechts gebaseerd op hoop.'