Vraagtekens bij Dolberg: 'Misschien was seizoen onder Bosz wel uitzonderlijk'

Vraagtekens bij Dolberg: 'Misschien was seizoen onder Bosz wel uitzonderlijk'

20-02-2019 19:00
49

De kans is groot dat Kasper Dolberg zondag terugkeert in de basis van Ajax voor het uitduel met ADO Den Haag. Dat voorspelt Voetbal International-clubwatcher Freek Jansen, die benadrukt dat de Deense spits het wel eens moet gaan laten zien.

Ajax-trainer Erik ten Hag koos vorige week tegen NAC Breda voor de Champions League-variant met Dusan Tadic als nummer negen. Dolberg mocht in de tweede helft invallen en scoorde fraai. "Het hangt allemaal wel samen met de vorm van Dolberg. Als hij een lange reeks neerzet met goed spel, met alert spel en met kansen afmaken, denk aan Real Madrid-thuis, dan wordt daar niet over gediscussieerd. Dan is hij de nummer één spits", vertelt Jansen op de website van VI.

"Zolang dat niet gebeurt, zal er discussie zijn", vervolgt de verslaggever, die benadrukt dat Dolberg lang aan de kant heeft gestaan en de tijd moet krijgen. "Aan de andere kant: die tijd is er niet bij een topclub en al helemaal niet in een tweede seizoenshelft waarin de prijzen worden verdeeld. Hoeveel geduld moet je hebben met Dolberg? Dat ligt uiteindelijk aan hemzelf."

"Je hebt het gevoel dat zijn vorm steeds wel meer aan het terugkomen is. Aan de andere kant moet hij van ver komen, want we hebben het allemaal over de Dolberg van de periode Peter Bosz. Hoe lang terug is dat wel niet. Of is het zo dat het seizoen onder Bosz uitzonderlijk was voor Dolberg. Misschien zijn de grillen die hij nu heeft wel gewoon zijn spel. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."