VI-mannen werkten voor niets: 'RTL zei: over acht maanden is het weer voorbij'

VI-mannen werkten voor niets: 'RTL zei: over acht maanden is het weer voorbij'

20-02-2019 20:15 Laatste update: 21-02-2019 08:08
22

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zijn anno 2019 grootverdieners, maar begonnen onderaan de ladder. Toen RTL in 2008 besloot om te stoppen met het toenmalig Voetbal Insite kochten Derksen en Genee zelf zendtijd in zonder daarvoor salaris te ontvangen.

Het Voetbal International van toenmalig hoofdredacteur Derksen werd de naamgever van de talkshow, die werd opgenomen in de studio van RTL Boulevard. Van der Gijp werd toen de nieuwe sidekick, maar reed niet met hoge verwachtingen naar Hilversum. "Bij RTL zeiden ze: joh, maak je niet druk, over acht maanden is het weer voorbij. Het is dat Johan en Voetbal International voor acht maanden willen betalen, maar wij vinden het wel mooi geweest", haalt hij herinneringen op in gesprek met Genee voor diens radioshow Veronica Inside.

Van der Gijp weet nog dat hij met toenmalig producent Will Moerer over de financiële honorering sprak. "Die zat bij mij in de tuin en zei: joh, we willen je best 34 euro reiskosten geven. Meer zit er niet in. Toen zei ik: laat dan maar zitten, die 34 euro. Ik kan ook wel zonder. Dan doe ik het liever voor niets. En toen kwam opeens die rare doorslag in Scheveningen", doelt Van der Gijp op de VI Oranje-editie van 2010, toen het drietal plotseling doorbrak bij het grote publiek. "Toen gingen we ineens van 34 euro reisgeld naar zes ton. Was dat lekker!"