Gullit over 'knoeiende' Guardiola: 'Hij maakt het zichzelf alleen maar moeilijk'

Gullit over 'knoeiende' Guardiola: 'Hij maakt het zichzelf alleen maar moeilijk'

20-02-2019 20:40
25

Manchester City-manager Pep Guardiola wil iets te nadrukkelijk zijn stempel op het spel van The Citizens drukken, vindt Ruud Gullit. Volgens de analist is Guardiola constant bezig met tactische innovatie.

"Vorig jaar hadden ze al een goede kans om de Champions League te winnen. Maar toen begon Guardiola te knoeien", laat Gullit weten bij BeIN Sports, waar hij de analyses van de Champions League-woensdagavond voor zijn rekening neemt. "Ze speelden het hele seizoen al 4-3-3, maar toen ging hij vanuit het niets 3-4-3 spelen. Ze verloren een paar keer en iedereen zei: misschien een idee om iets anders te gaan spelen? Maar dat hadden ze dus al gedaan!"

Wedden

Meer odds

Gullit denkt dat de spelers van Manchester City gebaat zouden zijn bij iets meer tactische vrijheid. "Hij experimenteert een beetje te veel, terwijl Manchester City dat helemaal niet nodig heeft", stelt de voormalig Oranje-international. "Pep heeft zo veel kwaliteit in zijn selectie. Zo maakt hij het zichzelf alleen maar moeilijk."

De regerend Premier League-kampioen trapt woensdagavond af tegen Schalke 04. De return in Manchester staat gepland voor dinsdag 12 maart.