'Ajax is nu de enige club die nog punten binnen kan halen, houden we rekening mee'

'Ajax is nu de enige club die nog punten binnen kan halen, houden we rekening mee'

20-02-2019 22:23
231

De KNVB heeft woensdag voor opschudding gezorgd door de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. De Amsterdammers hebben nu extra rust en volgens de voetbalbond is dit 'in het belang van het Nederlandse voetbal'.

De KNVB wijst naar de coëfficiëntenranglijst van de UEFA: wanneer Nederland zijn huidige elfde plek vast kan houden, mag de Eredivisie-kampioen van het seizoen 2019/2020 hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks naar de Champions League. Oostenrijk zit Nederland echter op de hielen, waardoor elk behaald punt telt. "Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee", laat manager competitiezaken Jan Bluyssen weten.

De Eredivisie-clubs hebben aan het begin van het seizoen afgesproken om clubs met Europese verplichtingen zo veel mogelijk tegemoet te komen, stelt de KNVB-afgevaardigde. De enige 'gedupeerden' van de verplaatsing zijn de fans van PEC, die nu op een doordeweekse avond om 18.30 in Amsterdam zouden moeten zijn om hun club aan het werk te zien. "Maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders", besluit Bluyssen.

Lees ook: Ajax krijgt vrij weekend voor Real Madrid-uit, PSV en PEC onaangenaam verrast

Lees ook: Twitter gaat los over verplaatste wedstrijd: 'Ze zijn een Ajax-offensief begonnen'