PSG blijft winnen in schaduw van Champions League-geweld: 15 (!) punten voor

20-02-2019 23:36 Laatste update: 21-02-2019 08:43
18

Hoewel het woensdagavond tijd voor de Champions League was, moest Paris Saint-Germain 'gewoon' een competitiewedstrijd afwerken tegen Montpellier. De inhaalwedstrijd, uitgesteld vanwege de Gele Hesjes-protesten in december, was een prooi voor de Parijse veelvraat.

Voor rust kon nummer 6 Montpellier nog meekomen in het Parc des Princes. Layvin Kurzawa kopte de Ligue 1-koploper weliswaar naar een vroege voorsprong, maar de gasten kwamen na een half uur spelen op gelijke hoogte: een vrije trap van Florent Mollet werd door Gianluigi Buffon achter de doellijn tegengehouden. Op slag van rust werd er weer uit een vrije trap gescoord: dankzij een waanzinnige kanonskogel van Angel Di Maria ging PSG met een voorsprong aan de thee.

De 2-1 bleef lange tijd op de borden staan, maar in de slotfase liep PSG alsnog uit naar een ruime zege. Christopher Nkunku scoorde met een kopbal, aanvoerder Hilton tikte de bal in zijn eigen doel en Kylian Mbappé legde de 5-1 eindstand vast met een van richting veranderde inzet.

De regerend landskampioen is al nagenoeg zeker van de volgende titel: PSG staat vijftien punten voor op Lille en heeft bovendien één wedstrijd minder gespeeld.