Te Vrede zorgt voor boost in degradatiestrijd NAC; toekomst spits nog onduidelijk

Te Vrede zorgt voor boost in degradatiestrijd NAC; toekomst spits nog onduidelijk

21-02-2019 08:04
10

Een opsteker voor NAC Breda in de strijd tegen directe degradatie uit de Eredivisie. De hekkensluiter kan spoedig weer een beroep doen op clubtopscorer Mitchell te Vrede. De spits hervatte woensdag de groepstraining.

Te Vrede scoorde negen keer in achttien optredens dit seizoen en geldt als de leider in de Bredase kleedkamer, schrijft BN De Stem. Zijn terugkeer is dan ook een flinke opsteker in aanloop naar het thuisduel met het opgeleefde FC Groningen van zaterdag.

Overigens is de toekomst van Te Vrede nog altijd onduidelijk. De 27-jarige spits heeft een aflopend contract. Met het verdwijnen van het technisch hart is het wachten op de aanstelling van een technisch manager, die met hem om de tafel kan. Mogelijk kan interim-directrice Nicole Edelenbos samen met hoofd jeugdopleiding Tim Gilissen het voorwerk verrichten.

Te Vrede is immers een van de weinige spelers die dit seizoen van toegevoegde waarde is gebleken voor NAC, concludeert BN De Stem. In het geval van degradatie is hij hoe dan ook onhoudbaar.

Verschueren
Tegenover de rentree van Te Vrede staat de langere absentie van Arno Verschueren. De Belgische loper blijft kwakkelen met zijn knie. Ook Luka Ilic traint nog apart van de groep.