Ehizibue verrast: 'Altijd gezegd dat ik zou tekenen bij een goed aanbod'

Ehizibue verrast: 'Altijd gezegd dat ik zou tekenen bij een goed aanbod'

21-02-2019 08:25
29

Kingsley Ehizibue had mede dankzij het geloof de kracht om vorige maand een miljoenencontract bij Genoa af te slaan. De 23-jarige rechtsback van PEC Zwolle heeft vrede met zijn beslissing, maar verbaasde zichzelf wel enigszins.

"Ik heb altijd tegen medespelers gezegd dat ik zou tekenen als er een goed aanbod komt. Want al houd ik erg van voetbal, ik doe het ook om mijn familie te onderhouden", zegt Ehizibue in het Nederlands Dagblad. "Maar toen er in Genua een miljoenencontract klaarlag, heb ik mijn hart laten spreken. Het was een heel moeilijke beslissing, een gevecht met mezelf."

"Ik heb op mijn hotelkamer gebeden of God me wilde laten zien wat goed was, want ik wilde niet mijn eigen weg volgen", vervolgt Ehizibue, die beseft dat hij financieel onafhankelijk had kunnen zijn. "Toch heb ik nog steeds vrede en voel ik me echt vrij. Misschien komt er in de toekomst een nog beter aanbod, of een slechter aanbod, of iets vergelijkbaars. Ik zal bidden voor alles wat er op mijn pad komt."

Ehzibue haalt veel kracht uit het geloof. "Ik bewonder spelers bij topclubs voor wie het geloof op nummer één staat, zoals David Alaba en David Luiz. Zwolle is een gezellige stad, ik ken de mensen hier en kan rust zoeken wanneer ik wil. Maar stel dat je in zo'n grote stad woont en je kunt alles voor elkaar krijgen, probeer dan maar eens om te gaan met alle verleidingen."

Lees ook'Ik dacht: mensen zullen mij wel dom vinden. Teken, dan ben je klaar met werken'